Bland hvetemel, melis og bakepulver saman
Gni (med lette fingrer) smøret inn i melblandinga til det ser ut som brødsmuler. Ellers kan du bruke K-visken på kjøkkenmaskina
Bland in rosinene
Tilsett kulturmjølka og egget. Elt saman til ein klissete deig. Ikkje jobb for mykje med deigen og bruk lette hender
Dryss litt mel ut på benken og velt ut deigen. Bring saman til ein lett, mjuk deig med litt ekstra mel
Kjevle eller press ut deigen så den er 2,5 cm tjukk. Prikk ut med ein 6 cm rund utstikker
Kle bakebretten med bakepapir. Sett sconesa på brettet og pensle med egg
Sett ovnen på 220C/ 200C fan og bak i 12 minutter, eller til dei er passelige brune
Spise samme dag, eller fryse når kaldt. Tine frå fryst og varme i ovnen 160C i 3 minutt, cirka
Server med syltetøy, pisket krem eller rømme. Nam nam.
Ingredients
Directions
Bland hvetemel, melis og bakepulver saman
Gni (med lette fingrer) smøret inn i melblandinga til det ser ut som brødsmuler. Ellers kan du bruke K-visken på kjøkkenmaskina
Bland in rosinene
Tilsett kulturmjølka og egget. Elt saman til ein klissete deig. Ikkje jobb for mykje med deigen og bruk lette hender
Dryss litt mel ut på benken og velt ut deigen. Bring saman til ein lett, mjuk deig med litt ekstra mel
Kjevle eller press ut deigen så den er 2,5 cm tjukk. Prikk ut med ein 6 cm rund utstikker
Kle bakebretten med bakepapir. Sett sconesa på brettet og pensle med egg
Sett ovnen på 220C/ 200C fan og bak i 12 minutter, eller til dei er passelige brune
Spise samme dag, eller fryse når kaldt. Tine frå fryst og varme i ovnen 160C i 3 minutt, cirka
Server med syltetøy, pisket krem eller rømme. Nam nam.