Saftig Sitronkake

Saftig Sitronkake

Ingredients

100 g Smør
175 g Sukker
175 g Kveitemjøl
3 tsp Bakepulver (ts)
2 Egg
4 tbsp Melk (ss)
1 Sitronskall
Til glasuren
1 Sitronsaft
100 g Sukker

Directions

Slå på ovnen på 180c. Smør og ha bakepapir i ein 18cm rund kakeform

Ha alle ingredienser i ein bolle og blande i 2 minutt

Steik i forma i 35-40 minutter

Mens kaka er i ovnen, bland sitronsaft og sukker til glasuren

Når kakene kjem ut av ovnen, hell over glasuren på kaka. La den stå i forma til den er kald

Scones

Scones

Ingredients

250 g Hvetemel
16 g Bakepulver
40 g Melis
50 g Smør, i terninger
50 g Rosiner
1 Egg, plus en til pensling, lett pisket
125 ml Kulturmjølk

Directions

Bland hvetemel, melis og bakepulver saman

Gni (med lette fingrer) smøret inn i melblandinga til det ser ut som brødsmuler. Ellers kan du bruke K-visken på kjøkkenmaskina

Bland in rosinene

Tilsett kulturmjølka og egget. Elt saman til ein klissete deig. Ikkje jobb for mykje med deigen og bruk lette hender

Dryss litt mel ut på benken og velt ut deigen. Bring saman til ein lett, mjuk deig med litt ekstra mel

Kjevle eller press ut deigen så den er 2,5 cm tjukk. Prikk ut med ein 6 cm rund utstikker

Kle bakebretten med bakepapir. Sett sconesa på brettet og pensle med egg

Sett ovnen på 220C/ 200C fan og bak i 12 minutter, eller til dei er passelige brune

Spise samme dag, eller fryse når kaldt. Tine frå fryst og varme i ovnen 160C i 3 minutt, cirka

Server med syltetøy, pisket krem eller rømme. Nam nam.

Brownies

Brownies

Ingredients

8 Egg
9 dl Sukker
200 g Mørk sjokolade
400 g Smør
10 ss Bakekakao
5 dl Mel, evt. glutenfritt
2 ts Vaniljesukker

Directions

Sett ovnen på 180C, under-over varme
Kle en langpanne (cirka 35cm x 28cm) med bakepapir

Pisk egg og sukker saman til kvit

Smelt smør i ein kjele på middels varme. Ta av varmen og tilsett sjokoladen.
Rør saman med egg og smør

Bland melet, bakekakaoen og vaniljesukker. Bland saman med resten av ingrediensane

Hell deigen opp i langpanna og steik til den vert hard på toppen, men ikkje heilt gjennomsteikt. Dette varierer frå panne til panne. Alt frå 25min til 40min.
Lykke til!!

La kaka kjøle ned i panna. Dryss med melis før servering

Engelsk Julekake

Engelsk Julekake

Ingredients

675 g Rosiner
100 g Cocktail Cherries
100 g Tørket fruktblandning/ Sukat
50 g Mandler, hakket
225 g Hvetemel
5 tsp Muskat
5 tsp Kanel
225 g Smør
225 g Muskovadosukker, kan bruke farin
1 Sitronskall, raspa
4 Egg
30 ml Cognac
100 ml Appelsinjuice

Directions

Start dagen før med å blautlegge rosinene og fruktblandingen i cognacen og appelsinjuice. Dekk til med plast

Dekk ein 20cm rund eller firkanta form med 2 lag med bakepair. Bind 2 lag med gråpapir rundt utsida av kakeformen med hyssing.
Sett ovnen på 150C, under- og overvarme

Neste dag, – tilsett cocktail cherries og nøttene til rosinblandinga

Dryss melet og krydderet gjennom et dørslag

Pisk smør, sukker og sitronskall til kvit

Tilsett eggene litt etter litt, pisk godt mellom kvart egg

Rør forsiktig inn første halvdel av melet til blandinga og deretter resten av melet

Rør inn fruktblandninga

Deigen skal no være våt nok til å skli av ei skei. Om den er litt for tørr og heng fast i skeia, tilsett meir appelsinjuice

Spre kakedeigen ut i en 20 cm rund, eller firkanta kakeform. Pass på at det ikke er luftlommer ved kantene av formen. Du kan også lage eit 2 cm djupt hol midt i kaka, slik at kaka blir flat på toppen når den er ferdig steikt

La kakeforma stå på avispapir eller gråpapir i ovnen for å beskytte mot oversteiking

Bak kaka i cirka 3 timer og 45min. Etter 1,5 time kan du dekke kaka med gråpapir

Når kaka er ferdig steikt, la den kjølast ned i formen

Oppbevar kaka i fleire lag bakepapir i ein lufttett boks. Slik kan den stå i fleire månedar etter dynking

Dynking:
Prikk kaka overalt med ei stoppenål eller tynn pinne. Dynk den med 2ss cognac, 3 ganger totalt med nokre dagers mellomrom. Kaka kan gjerne stå 2 månedar pakka inn i bakepapir i ein lufttett boks før den blir pynta ferdig til jul!

Pynting:
Kok opp 4ss med appelsinmarmalade i ei lita gryte med litt vatn. Sil.
Bruk ei lita børste å spre marmeladen over heile kake.
Rull ut marsipan og dekk heile kaka.
Pensle over marsipanen med vatn.
Rull ut kvit fondant og dekk over marsipanen.
Prikk ut stjerner fra extra fondant eller bruk fantasi til pynting!