Scones

AuthorGamlebutikkenCategoryDifficultyIntermediate
Yields1 Serving
Prep Time30 minsCook Time15 minsTotal Time45 mins
 250 g Hvetemel
 16 g Bakepulver
 40 g Melis
 50 g Smør, i terninger
 50 g Rosiner
 1 Egg, plus en til pensling, lett pisket
 125 ml Kulturmjølk
1

Bland hvetemel, melis og bakepulver saman

2

Gni (med lette fingrer) smøret inn i melblandinga til det ser ut som brødsmuler. Ellers kan du bruke K-visken på kjøkkenmaskina

3

Bland in rosinene

4

Tilsett kulturmjølka og egget. Elt saman til ein klissete deig. Ikkje jobb for mykje med deigen og bruk lette hender

5

Dryss litt mel ut på benken og velt ut deigen. Bring saman til ein lett, mjuk deig med litt ekstra mel

6

Kjevle eller press ut deigen så den er 2,5 cm tjukk. Prikk ut med ein 6 cm rund utstikker

7

Kle bakebretten med bakepapir. Sett sconesa på brettet og pensle med egg

8

Sett ovnen på 220C/ 200C fan og bak i 12 minutter, eller til dei er passelige brune

9

Spise samme dag, eller fryse når kaldt. Tine frå fryst og varme i ovnen 160C i 3 minutt, cirka

10

Server med syltetøy, pisket krem eller rømme. Nam nam.

Ingredients

 250 g Hvetemel
 16 g Bakepulver
 40 g Melis
 50 g Smør, i terninger
 50 g Rosiner
 1 Egg, plus en til pensling, lett pisket
 125 ml Kulturmjølk

Directions

1

Bland hvetemel, melis og bakepulver saman

2

Gni (med lette fingrer) smøret inn i melblandinga til det ser ut som brødsmuler. Ellers kan du bruke K-visken på kjøkkenmaskina

3

Bland in rosinene

4

Tilsett kulturmjølka og egget. Elt saman til ein klissete deig. Ikkje jobb for mykje med deigen og bruk lette hender

5

Dryss litt mel ut på benken og velt ut deigen. Bring saman til ein lett, mjuk deig med litt ekstra mel

6

Kjevle eller press ut deigen så den er 2,5 cm tjukk. Prikk ut med ein 6 cm rund utstikker

7

Kle bakebretten med bakepapir. Sett sconesa på brettet og pensle med egg

8

Sett ovnen på 220C/ 200C fan og bak i 12 minutter, eller til dei er passelige brune

9

Spise samme dag, eller fryse når kaldt. Tine frå fryst og varme i ovnen 160C i 3 minutt, cirka

10

Server med syltetøy, pisket krem eller rømme. Nam nam.

Scones