På Gamlebutikken er ekte mat viktig for oss. Vi tilbyr heimelaga, god mat som er enkel og smakfull. Emma, som driv Gamlebutikken, er opprinnleg frå England. Maten vår er difor inspirert både frå Noreg og Storbritannia.
Sett ovnen på 180C, under-over varme
Kle en langpanne (cirka 35cm x 28cm) med bakepapir
Pisk egg og sukker saman til kvit
Smelt smør i ein kjele på middels varme. Ta av varmen og tilsett sjokoladen.
Rør saman med egg og smør
Bland melet, bakekakaoen og vaniljesukker. Bland saman med resten av ingrediensane
Hell deigen opp i langpanna og steik til den vert hard på toppen, men ikkje heilt gjennomsteikt. Dette varierer frå panne til panne. Alt frå 25min til 40min.
Lykke til!!
La kaka kjøle ned i panna. Dryss med melis før servering
Ingredients
Directions
Sett ovnen på 180C, under-over varme
Kle en langpanne (cirka 35cm x 28cm) med bakepapir
Pisk egg og sukker saman til kvit
Smelt smør i ein kjele på middels varme. Ta av varmen og tilsett sjokoladen.
Rør saman med egg og smør
Bland melet, bakekakaoen og vaniljesukker. Bland saman med resten av ingrediensane
Hell deigen opp i langpanna og steik til den vert hard på toppen, men ikkje heilt gjennomsteikt. Dette varierer frå panne til panne. Alt frå 25min til 40min.
Lykke til!!
La kaka kjøle ned i panna. Dryss med melis før servering
Bland alle ingredienser
Dekk med plast/ kjøkkenhåndkle og hev i 30min
Ha opp i 2 oljet brødformer. Heve under plast/ kjøkkenhåndkle i 45min. Sett ovnen på 225C
Steik brøda i 45min på 225C
Ingredients
Directions
Bland alle ingredienser
Dekk med plast/ kjøkkenhåndkle og hev i 30min
Ha opp i 2 oljet brødformer. Heve under plast/ kjøkkenhåndkle i 45min. Sett ovnen på 225C
Steik brøda i 45min på 225C
Start dagen før med å blautlegge rosinene og fruktblandingen i cognacen og appelsinjuice. Dekk til med plast
Dekk ein 20cm rund eller firkanta form med 2 lag med bakepair. Bind 2 lag med gråpapir rundt utsida av kakeformen med hyssing.
Sett ovnen på 150C, under- og overvarme
Neste dag, - tilsett cocktail cherries og nøttene til rosinblandinga
Dryss melet og krydderet gjennom et dørslag
Pisk smør, sukker og sitronskall til kvit
Tilsett eggene litt etter litt, pisk godt mellom kvart egg
Rør forsiktig inn første halvdel av melet til blandinga og deretter resten av melet
Rør inn fruktblandninga
Deigen skal no være våt nok til å skli av ei skei. Om den er litt for tørr og heng fast i skeia, tilsett meir appelsinjuice
Spre kakedeigen ut i en 20 cm rund, eller firkanta kakeform. Pass på at det ikke er luftlommer ved kantene av formen. Du kan også lage eit 2 cm djupt hol midt i kaka, slik at kaka blir flat på toppen når den er ferdig steikt
La kakeforma stå på avispapir eller gråpapir i ovnen for å beskytte mot oversteiking
Bak kaka i cirka 3 timer og 45min. Etter 1,5 time kan du dekke kaka med gråpapir
Når kaka er ferdig steikt, la den kjølast ned i formen
Oppbevar kaka i fleire lag bakepapir i ein lufttett boks. Slik kan den stå i fleire månedar etter dynking
Dynking:
Prikk kaka overalt med ei stoppenål eller tynn pinne. Dynk den med 2ss cognac, 3 ganger totalt med nokre dagers mellomrom. Kaka kan gjerne stå 2 månedar pakka inn i bakepapir i ein lufttett boks før den blir pynta ferdig til jul!
Pynting:
Kok opp 4ss med appelsinmarmalade i ei lita gryte med litt vatn. Sil.
Bruk ei lita børste å spre marmeladen over heile kake.
Rull ut marsipan og dekk heile kaka.
Pensle over marsipanen med vatn.
Rull ut kvit fondant og dekk over marsipanen.
Prikk ut stjerner fra extra fondant eller bruk fantasi til pynting!
Ingredients
Directions
Start dagen før med å blautlegge rosinene og fruktblandingen i cognacen og appelsinjuice. Dekk til med plast
Dekk ein 20cm rund eller firkanta form med 2 lag med bakepair. Bind 2 lag med gråpapir rundt utsida av kakeformen med hyssing.
Sett ovnen på 150C, under- og overvarme
Neste dag, - tilsett cocktail cherries og nøttene til rosinblandinga
Dryss melet og krydderet gjennom et dørslag
Pisk smør, sukker og sitronskall til kvit
Tilsett eggene litt etter litt, pisk godt mellom kvart egg
Rør forsiktig inn første halvdel av melet til blandinga og deretter resten av melet
Rør inn fruktblandninga
Deigen skal no være våt nok til å skli av ei skei. Om den er litt for tørr og heng fast i skeia, tilsett meir appelsinjuice
Spre kakedeigen ut i en 20 cm rund, eller firkanta kakeform. Pass på at det ikke er luftlommer ved kantene av formen. Du kan også lage eit 2 cm djupt hol midt i kaka, slik at kaka blir flat på toppen når den er ferdig steikt
La kakeforma stå på avispapir eller gråpapir i ovnen for å beskytte mot oversteiking
Bak kaka i cirka 3 timer og 45min. Etter 1,5 time kan du dekke kaka med gråpapir
Når kaka er ferdig steikt, la den kjølast ned i formen
Oppbevar kaka i fleire lag bakepapir i ein lufttett boks. Slik kan den stå i fleire månedar etter dynking
Dynking:
Prikk kaka overalt med ei stoppenål eller tynn pinne. Dynk den med 2ss cognac, 3 ganger totalt med nokre dagers mellomrom. Kaka kan gjerne stå 2 månedar pakka inn i bakepapir i ein lufttett boks før den blir pynta ferdig til jul!
Pynting:
Kok opp 4ss med appelsinmarmalade i ei lita gryte med litt vatn. Sil.
Bruk ei lita børste å spre marmeladen over heile kake.
Rull ut marsipan og dekk heile kaka.
Pensle over marsipanen med vatn.
Rull ut kvit fondant og dekk over marsipanen.
Prikk ut stjerner fra extra fondant eller bruk fantasi til pynting!