Oppskrifter

På Gamlebutikken er ekte mat viktig for oss. Vi tilbyr heimelaga, god mat som er enkel og smakfull. Emma, som driv Gamlebutikken, er opprinnleg frå England. Maten vår er difor inspirert både frå Noreg og Storbritannia.

AuthorGamlebutikkenCategory

Yields1 Serving

 8 Egg
 9 dl Sukker
 200 g Mørk sjokolade
 400 g Smør
 10 ss Bakekakao
 5 dl Mel, evt. glutenfritt
 2 ts Vaniljesukker

1

Sett ovnen på 180C, under-over varme
Kle en langpanne (cirka 35cm x 28cm) med bakepapir

2

Pisk egg og sukker saman til kvit

3

Smelt smør i ein kjele på middels varme. Ta av varmen og tilsett sjokoladen.
Rør saman med egg og smør

4

Bland melet, bakekakaoen og vaniljesukker. Bland saman med resten av ingrediensane

5

Hell deigen opp i langpanna og steik til den vert hard på toppen, men ikkje heilt gjennomsteikt. Dette varierer frå panne til panne. Alt frå 25min til 40min.
Lykke til!!

6

La kaka kjøle ned i panna. Dryss med melis før servering

Ingredients

 8 Egg
 9 dl Sukker
 200 g Mørk sjokolade
 400 g Smør
 10 ss Bakekakao
 5 dl Mel, evt. glutenfritt
 2 ts Vaniljesukker

Directions

1

Sett ovnen på 180C, under-over varme
Kle en langpanne (cirka 35cm x 28cm) med bakepapir

2

Pisk egg og sukker saman til kvit

3

Smelt smør i ein kjele på middels varme. Ta av varmen og tilsett sjokoladen.
Rør saman med egg og smør

4

Bland melet, bakekakaoen og vaniljesukker. Bland saman med resten av ingrediensane

5

Hell deigen opp i langpanna og steik til den vert hard på toppen, men ikkje heilt gjennomsteikt. Dette varierer frå panne til panne. Alt frå 25min til 40min.
Lykke til!!

6

La kaka kjøle ned i panna. Dryss med melis før servering

Brownies

AuthorGamlebutikkenCategoryDifficultyBeginner

Yields2 Servings
Prep Time1 hr 15 minsCook Time45 minsTotal Time2 hrs

 450 g Speltmjøl siktet
 450 g Speltmjøl sammalt
 60 g Solsikkekjerner
 60 g Gresskarkjerner
 50 g Havregryn
 100 g Linfrø
 50 g Chiafrø
 1 ss Salt
 1 pk Tørrgjær
 1 l Vatn, lunket

1

Bland alle ingredienser

2

Dekk med plast/ kjøkkenhåndkle og hev i 30min

3

Ha opp i 2 oljet brødformer. Heve under plast/ kjøkkenhåndkle i 45min. Sett ovnen på 225C

4

Steik brøda i 45min på 225C

Ingredients

 450 g Speltmjøl siktet
 450 g Speltmjøl sammalt
 60 g Solsikkekjerner
 60 g Gresskarkjerner
 50 g Havregryn
 100 g Linfrø
 50 g Chiafrø
 1 ss Salt
 1 pk Tørrgjær
 1 l Vatn, lunket

Directions

1

Bland alle ingredienser

2

Dekk med plast/ kjøkkenhåndkle og hev i 30min

3

Ha opp i 2 oljet brødformer. Heve under plast/ kjøkkenhåndkle i 45min. Sett ovnen på 225C

4

Steik brøda i 45min på 225C

Speltbrød

AuthorGamlebutikkenCategory

Yields1 Serving

 675 g Rosiner
 100 g Cocktail Cherries
 100 g Tørket fruktblandning/ Sukat
 50 g Mandler, hakket
 225 g Hvetemel
 0,50 tsp Muskat
 0,50 tsp Kanel
 225 g Smør
 225 g Muskovadosukker, kan bruke farin
 1 Sitronskall, raspa
 4 Egg
 30 ml Cognac
 100 ml Appelsinjuice

1

Start dagen før med å blautlegge rosinene og fruktblandingen i cognacen og appelsinjuice. Dekk til med plast

2

Dekk ein 20cm rund eller firkanta form med 2 lag med bakepair. Bind 2 lag med gråpapir rundt utsida av kakeformen med hyssing.
Sett ovnen på 150C, under- og overvarme

3

Neste dag, - tilsett cocktail cherries og nøttene til rosinblandinga

4

Dryss melet og krydderet gjennom et dørslag

5

Pisk smør, sukker og sitronskall til kvit

6

Tilsett eggene litt etter litt, pisk godt mellom kvart egg

7

Rør forsiktig inn første halvdel av melet til blandinga og deretter resten av melet

8

Rør inn fruktblandninga

9

Deigen skal no være våt nok til å skli av ei skei. Om den er litt for tørr og heng fast i skeia, tilsett meir appelsinjuice

10

Spre kakedeigen ut i en 20 cm rund, eller firkanta kakeform. Pass på at det ikke er luftlommer ved kantene av formen. Du kan også lage eit 2 cm djupt hol midt i kaka, slik at kaka blir flat på toppen når den er ferdig steikt

11

La kakeforma stå på avispapir eller gråpapir i ovnen for å beskytte mot oversteiking

12

Bak kaka i cirka 3 timer og 45min. Etter 1,5 time kan du dekke kaka med gråpapir

13

Når kaka er ferdig steikt, la den kjølast ned i formen

14

Oppbevar kaka i fleire lag bakepapir i ein lufttett boks. Slik kan den stå i fleire månedar etter dynking

15

Dynking:
Prikk kaka overalt med ei stoppenål eller tynn pinne. Dynk den med 2ss cognac, 3 ganger totalt med nokre dagers mellomrom. Kaka kan gjerne stå 2 månedar pakka inn i bakepapir i ein lufttett boks før den blir pynta ferdig til jul!

16

Pynting:
Kok opp 4ss med appelsinmarmalade i ei lita gryte med litt vatn. Sil.
Bruk ei lita børste å spre marmeladen over heile kake.
Rull ut marsipan og dekk heile kaka.
Pensle over marsipanen med vatn.
Rull ut kvit fondant og dekk over marsipanen.
Prikk ut stjerner fra extra fondant eller bruk fantasi til pynting!

Ingredients

 675 g Rosiner
 100 g Cocktail Cherries
 100 g Tørket fruktblandning/ Sukat
 50 g Mandler, hakket
 225 g Hvetemel
 0,50 tsp Muskat
 0,50 tsp Kanel
 225 g Smør
 225 g Muskovadosukker, kan bruke farin
 1 Sitronskall, raspa
 4 Egg
 30 ml Cognac
 100 ml Appelsinjuice

Directions

1

Start dagen før med å blautlegge rosinene og fruktblandingen i cognacen og appelsinjuice. Dekk til med plast

2

Dekk ein 20cm rund eller firkanta form med 2 lag med bakepair. Bind 2 lag med gråpapir rundt utsida av kakeformen med hyssing.
Sett ovnen på 150C, under- og overvarme

3

Neste dag, - tilsett cocktail cherries og nøttene til rosinblandinga

4

Dryss melet og krydderet gjennom et dørslag

5

Pisk smør, sukker og sitronskall til kvit

6

Tilsett eggene litt etter litt, pisk godt mellom kvart egg

7

Rør forsiktig inn første halvdel av melet til blandinga og deretter resten av melet

8

Rør inn fruktblandninga

9

Deigen skal no være våt nok til å skli av ei skei. Om den er litt for tørr og heng fast i skeia, tilsett meir appelsinjuice

10

Spre kakedeigen ut i en 20 cm rund, eller firkanta kakeform. Pass på at det ikke er luftlommer ved kantene av formen. Du kan også lage eit 2 cm djupt hol midt i kaka, slik at kaka blir flat på toppen når den er ferdig steikt

11

La kakeforma stå på avispapir eller gråpapir i ovnen for å beskytte mot oversteiking

12

Bak kaka i cirka 3 timer og 45min. Etter 1,5 time kan du dekke kaka med gråpapir

13

Når kaka er ferdig steikt, la den kjølast ned i formen

14

Oppbevar kaka i fleire lag bakepapir i ein lufttett boks. Slik kan den stå i fleire månedar etter dynking

15

Dynking:
Prikk kaka overalt med ei stoppenål eller tynn pinne. Dynk den med 2ss cognac, 3 ganger totalt med nokre dagers mellomrom. Kaka kan gjerne stå 2 månedar pakka inn i bakepapir i ein lufttett boks før den blir pynta ferdig til jul!

16

Pynting:
Kok opp 4ss med appelsinmarmalade i ei lita gryte med litt vatn. Sil.
Bruk ei lita børste å spre marmeladen over heile kake.
Rull ut marsipan og dekk heile kaka.
Pensle over marsipanen med vatn.
Rull ut kvit fondant og dekk over marsipanen.
Prikk ut stjerner fra extra fondant eller bruk fantasi til pynting!

Engelsk Julekake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *